Kristalna kapljica Slikoviti jaspis (Bik, Rak, Devica, Škorpijon, Vodnar)

Rojstni kamen za Bik, Rak, Devica, Škorpijon, Vodnar. Njegova slikovita zunanjost nas nese z mislimi nazaj v otroštvo, nam pomaga zbuditi spomin o stvareh, ki so nas osrečevale in na ta način pomaga najti življenjsko vizijo. Pomaga nam premagati strahove, ki stojijo na poti uresničevanja sanj.

16,00 €
Z davkom
Količina

  • 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.) 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.)
  • Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.) Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.)
  • 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.) 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.)

Se kdaj občudujoče zazreš v kapljico vode, kdaj ujameš v dlani dež?

Katarinina kapljica s seboj nosi dvojni pomen - pomen oblike in pomen kristala kot takega. Kapljica ponazarja vodo. Brez vode nas ni. Torej, kapljica ponazarja našo življenjsko bit in je najmogočnejši energetski talisman tvojega življenja.

SLIKOVITI JASPIS

Jaspisi so najpogosteje rumeni, zeleni in rdeči. Poleg enobarvnih, poznamo veliko strukturno zanimivih različic. Lahko vsebuje do 20% drugih mineralov. Vzorci se pojavijo zaradi konsolidacije sedimentov v usedlini, bogati s kremenom. Jaspis ima več različic imena: v stari francoščini jaspre, v anglo normanskem jeziku jaspe, v latinščini iaspidem in grščini iaspis. Največ nahajališč je v Nemčiji, Franciji, Rusiji, ZDA in Indiji, najden pa je tudi na različnih lokacijah v Sloveniji.

Zgodovina:

V Starem Egiptu so veljali jaspisi za zaščitni amulet. Ščitili so tudi duše, ki so odhajale v onostranstvo. Na Kreti so 1800 pr.n.št. iz jaspisov izdelovali pečate. V antiki je bil eden najbolj pogostih okrasnih kamnov. V srednjem veku je bil kamen bojevnikov. Rdeči jaspis, graviran z likom leva ali lokostrelca je veljal za zaščito pred strupi. S polaganjem jaspisa so si pomagali pri ustavljanju krvavitev in pri posebno močnih menstruacijah. Ameriški Indijanci so ga uporabljali pri klicanju dežja.

Danes:

V vseh jaspisih prevladuje element zemlja, zato velja za kamen ozemljitve, odpravljanja stresa in splošno stabilnost. Simbolizira varnost.

Slikoviti jaspis (picture jasper) deluje kot gorska pokrajina ali puščava in je talisman zavedanja življenjskih prioritet. Njegova slikovita zunanjost nas nese z mislimi nazaj v otroštvo, nam pomaga zbuditi spomin o stvareh, ki so nas osrečevale in na ta način pomaga najti življenjsko vizijo. Pomaga nam premagati strahove, ki stojijo na poti uresničevanja sanj. Daje pobodo za novosti, pred oči meče nove ideje in vizije, v katero smer je najbolje obrniti tok življenja.

Najbolj primerno za: BIK, RAK, DEVICE, ŠKORPIJON, VODNAR

Čakra: KORENSKA

SLIKA JE SIMBOLIČNA. Ker se kristali enakih vrst v naravi pojavljajo z različnimi vrednostmi substanc, prihaja do nihanj v intenzivnosti barv ter strukturi kristala.

VELIKOST obeska: 2 cm

Vsebina delno povzeta po: Pretner, Tadej (2016): Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov, Radeče: T.Pretner
AST-027