Kristalna kapljica Rdeči zlati kamen (še posebej za Strelce)

Rojstni kamen najprimernejši za strelce. Zlati kamen je kamen ambicij. Daje energijo, zagon in pozitivno mišljenje. Spodbuja vas, da tvegate z mislijo na uspeh in pozitivno spremembo. Z njim poudarjate osebno rast in optimizem.

16,00 €
Z davkom
Količina

  • 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.) 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.)
  • Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.) Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.)
  • 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.) 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.)

Se kdaj občudujoče zazreš v kapljico vode, kdaj ujameš v dlani dež?

Katarinina kapljica s seboj nosi dvojni pomen - pomen oblike in pomen kristala kot takega. Kapljica ponazarja vodo. Brez vode nas ni. Torej, kapljica ponazarja našo življenjsko bit in je najmogočnejši energetski talisman tvojega življenja.

Zlati kamen je kamen ambicij. Daje energijo, zagon in pozitivno mišljenje. Pomaga, da ohranite mirno kri in stabilizirate čustva. Blokira negativne energije in ne dopusti, da vam sploh pridejo blizu, zato je znan tudi kot zaščitni kamen. Z njim poudarjate osebno rast in optimizem. Je ob enem pomirjujoč in energetsko polni. Spodbuja vas, da tvegate z mislijo na uspeh in pozitivno spremembo. Preprečuje, da bi se držali nazaj in skrivali svoje potenciale. Je medij, ki pritegne svetlobo, da vas prežame. Je regeneracijski kamen, poln pozitivne energije. Pomirja, če vas prežame panika in opogumlja.

Zlati kamen je v bistvu steklo, v katerega so ujeti delci bakra. V današnjem času je popularen zaradi svoje lepote in posebnega sijaja. Poleg originalne rdečo zlate barve, obstaja tudi v modri in zeleni barvi. Rdeč zlati kamen daje energijo in vitalnost. 

Zlati kamen nekoč:

Originalna proizvodnja zlatega kamna naj bi bila iznajdena v Benetkah v sedemnajstem stoletju pri družini Miotti, katerim je bila dana ekskluzivna pravica za izdelovanje. Legenda pravi, da je bil zlati kamen po nesreči iznajden s strani italijanskega meniha, ki se je ukvarjal z alkimijo, a ni nikjer shranjene dokumentacije, ki bi zgodbo potrdila. A amulet zlatega kamna iz Perzije v dvanajstem stoletju, ki je shranjen na pensilvanski univerzi dokazuje, da so znali pridobivati ta kristal že mnogo prej.

Ker gre pri zlatem kamnu za baker ujet v steklu poglejmo tudi, kaj je baker in kakšne učinke ima: Baker nastane pri kristalizaciji magme in pri izločanju iz vročih vodnih raztopin ob hidrotermalnih procesih. Najpogosteje je masiven, v vejicah, ploščicah, vlaknih, ki tvorijo mahaste forme.

Zgodovina:

Že 5000 let pred našim štetjem so Egipčani kopali baker iz katerega so kasneje pridobivali bron (94% bakra, 6% kositra) in medenino (2/3 bakra in 1/3 cinka). V Mezopotamiji so ga povezovali z Venero, velik pomen so mu dajali tudi Azteki. Srednjeveški evropski alkimisti so baker poimenovali Venerini kristali. Obstajajo zapisi o tem, kako so v starem Rimu baker uporabljali v zdravilske namene v kombinaciji z medom.

Uporaba danes:

Baker velja za kovino, ki prinaša srečo, ljubezen in denar, zlasti v kombinaciji s kamni podobnih atributov. Vpliva na intenzivnost sanj, domišljijo in svobodno izražanje čustev.

Najbolj primerno za: STRELEC

Čakra: KORENSKA

SLIKA JE SIMBOLIČNA. Ker se kristali enakih vrst v naravi pojavljajo z različnimi vrednostmi substanc, prihaja do nihanj v intenzivnosti barv ter strukturi kristala.

VELIKOST obeska: 2 cm

Vsebina delno povzeta po: Pretner, Tadej (2016): Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov, Radeče: T.Pretner
AST-024