Kristalna kapljica Turkiz (Ribi, Škorpijon, Strelec)

Rojstni kamen za Ribi, Škorpijon ali Strelec. Turkiz je eden najboljših očiščevalcev strupov. Njegova nežna energija raztaplja raznovrstne blokade, ki nastajajo v telesu.Simbolizira radodarnost in naklonjenost in daje občutek, da smo ustvarjalci lastne sreče. 

16,00 €
Z davkom
Količina

  • 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.) 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.)
  • Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.) Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.)
  • 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.) 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.)

Se kdaj občudujoče zazreš v kapljico vode, kdaj ujameš v dlani dež?

Katarinina kapljica s seboj nosi dvojni pomen - pomen oblike in pomen kristala kot takega. Kapljica ponazarja vodo. Brez vode nas ni. Torej, kapljica ponazarja našo življenjsko bit in je najmogočnejši energetski talisman tvojega življenja.

Turkiz je eden od najstarejših amuletov, ki je znan tudi kot simbol blaginje. Če ga podarite dragemu prijatelju, ga bo turkiz varoval pred negativno energijo in mu prinesel bogastvo. Turkiz je simbol prijateljstva in prinaša mir v dom. Turkiz je zelo osebni kamen in ima velik pomen za tistega, ki ga nosi, saj se navzame lastnikovih lastnosti. Zato mora lastnik temu kamnu nuditi prav posebno pozornost. Zdravilne značilnosti turkiza: nevtralizira zakisanost, pomaga pri revmi, problemu z želodcem in virusnimi obolenji, povečuje rast in moč mišic, zmanjšuje bolečino in pomaga pri krčih, ima protivnetni in očiščevalni učinek.

Je voščenega sijaja in zaradi prisotnosti bakra modre barve. Primesi železa turkiz obarvajo v zelene različice, tako da naletimo tudi na zelene ali modrikasto zelene turkize. Turkiz je zelo občutljiv na maščobe, ob stiku s kremami lahko postane umazano zelen. Barva je občutljiva tudi na alkohol v parfumih. Ime je dobil po Turčiji. V srednjeameriških kulturah so ga povezovali z bogom ognja in vojne. Simbolizira radodarnost, iskrenost in naklonjenost in nam daje občutek, da smo kreatorji lastne sreče. Včasih so verjeli, da mora biti podarjen in kupljen, če želimo, da nam bo prinesel srečo. Na srednjem vzhodu je veljalo prepričanje, da ščitijo konja in jezdeca. Iz preteklih časov je precej pričevanj o odzivnosti turkiza – lastniki so bili prepričani, da je lepše barve, če imajo do njega dober odnos, marsikdo pa je doživljal turkiz kot živo bitje. To lahko pripisujemo prisotnosti vode v mineralu, ta prevzame nase vibracije, katerim je mineral izpostavljen.

Starodavni narodi govorijo o Turkizu, da vliva dih in življenje Zemlji in kulturam. Pravijo mu tudi kristal modrosti, saj nežno vodi k iskanju odgovorov, spoznanj in usmerja k izgradnji naše lastne sreče. Privlači uspeh, razcvet, povišuje psihične sposobnosti in vodi k modrosti.

Odpira telo za sprejemanje duhovnega pretoka in tako osvobaja dušo in neguje telo. Varuje pred negativnimi vplivi energij in poškodbami. Zato je zelo primeren kristal za terapijo in regresoterapevte in vse tiste, ki potrebujejo zaščito.

Primeren je zlasti za ljudi, ki so rojeni v znamenju Ribi, Škorpijon ali Strelec, saj so zelo čustveni, imajo bujno domišljijo, so kreativni, včasih pa tudi neodločni. S pomočjo verižice Turkiz ta znamenja postanejo čustveno čvrsta, sprejemajo vsak izziv pozitivno in so bolj stabilna. Turkiz jim pomaga pri kreativnem toku s svojo pozitivno energijo in izostri um.

Najbolj primerno za: RIBI, ŠKORPIJON, STRELEC

Čakra: GRLENA

SLIKA JE SIMBOLIČNA. Ker se kristali enakih vrst v naravi pojavljajo z različnimi vrednostmi substanc, prihaja do nihanj v intenzivnosti barv ter strukturi kristala.

VELIKOST obeska: 2 cm

Vsebina delno povzeta po: Pretner, Tadej (2016): Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov, Radeče: T.Pretner
AST-023