Verižica s kristalom Lapis lazuli (Tehtnica, Bik, Vodnar)

Rojstni kamen za Tehtnica, Bik ali Vodnar. Lapis lazuli je tako kot ametist močan duhovni kamen. Odpira tretje oko na globlji ravni. Ima izredno močne energije in pomaga prepoznati ter sprejeti naše poslanstvo. Na energijskih ravneh nas osvobaja pasivnosti in pomaga izraziti misli in čustva. 

18,00 €
Z davkom
Količina

  • 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.) 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.)
  • Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.) Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.)
  • 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.) 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.)

Lapis Lazuli (Lapis) je znan kot kamen resnice in kamen prijateljstva. Lapis je cenjen že vrsto stoletij ali kar tisočletij zaradi svoje značilne modre barve, ki je postala simbol plemstva, časti in moči, duha in vizije. Je univerzalni simbol modrosti in resnice. Iz njega so v preteklosti izdelovali zelo iskani modri pigment.

Zaradi modre barve je bil vedno tesno povezan z religijo – menili so, da seva s sveto močjo. V Mezopotamiji, starem Egiptu in predkolumbovski Ameriki je simboliziral zvezdno noč in je bil kamen vladarjev in magov. Na muslimanskem vzhodu je veljal za amulet zoper uroke.

Prvo omembo zdravilnih učinkov lapis lazulija najdemo iz obdobja okoli 1600 p.n.št., ko naj bi Egipčani z mešanico lapisa, mleka in blata iz Nila zdravili bolezni oči. Uporabljali so ga tudi proti glavobolom. Amuletno moč so mu pripisovali tudi v Indiji, kjer so ploščice lapisa vgradili v zlate obročke in jih nosili kot zaščito pred zunanjimi energijskimi vplivi. Amulete iz lapisa so nosili tudi v Makedoniji – tam so bile nosečnice prepričane, da jih varuje pred splavom. V srednjem veku so bili prepričan, da je lapis lazuli zelo učinkovit za zdravljenje melanholije, stanj po kapi, epilepsije, obolele vranice in blaznosti.

Danes ugotavljamo, da učinkovito aktivira žlezo ščitnico in uravnava krvni pritisk, za kar se priporoča nošenje ogrlic iz lapisa. Lapis blaži tudi vročico in zdravi krvne bolezni ter nas osvobaja bojazni, zaradi katerih smo pasivni, nam daje modrost in nam pomaga izraziti misli in čustva. Primeren je za priklic duhovne ali tantrične ljubezni.

Lapis je zelo primeren za Tehtnice, Vodnarje in Bike, ki jim pomaga do energijskega ravnotežja, pozitivnih misli in do veliko novega zagona ter navdušujočih priložnosti! S pomočjo Lapisa lahko ta znamenja dosežejo svoje skrite sanje, saj kristal privlači vse dobro, hkrati pa obvaruje pred negativnimi energijami. Si lahko zamislite še kaj lepšega?

Opozorilo! Kristala ne puščaj v vodi dlje časa (lahko ga le spereš pod vodo in hitro posušiš), saj s tem lahko potemni nosilec oblit s srebrom, na katerega je pripet kristal.

SLIKA JE SIMBOLIČNA. Ker se kristali enakih vrst v naravi pojavljajo z različnimi vrednostmi substanc, prihaja do nihanj v intenzivnosti barv ter strukturi kristala.

Velikost obeska: 2.5-3 cm

AST-007