Sri Yantra obesek - rjava mandala

Uporaba Sri Yantre prinaša obilje, mir in harmonijo, pomaga odstranjevati ovire in blokade ter spodbuja osebno in materialno rast. Z njo si boste pomagali pri osredotočanju, zaščiti, zdravljenju in meditaciji ter kontemplaciji.

24,00 €
Z davkom
Količina

  • 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.) 100 % varen in udoben spletni nakup (Naročilo lahko oddaš brez skrbi in udobno iz domačega naslonjača.)
  • Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.) Zanesljiva dostava (Za dostavo paketov na tvoj dom poskrbi GLS Slovenija. Paket ti bo na želeno mesto dostavil njihov kurir.)
  • 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.) 100 % 30-dnevna garancija zadovoljstva (Če nisi zadovoljna z izbranim produktom ali čimer koli drugim, nam produkt preprosto vrni. Mi pa ti povrnemo celotno kupnino.)

Sri Yantra predstavlja dopolnjevanje ženske (yin) in moške (yang) energije. Je simbol sreče in bogastva ter prikazuje popolno ravnovesje vseh naravnih elementov. Mandala Sri Yantre naj bi bila vizualna podoba mantre OM, ki velja za “zvok vesolja”, za primarni zvok, ki naj bi spremljal nastanek vesolja. Ko boste meditirali o mandali, boste lažje obvladoval svoje duševno dogajanje, namesto da bi to dogajanje obvladovalo vas.

Izvor

Sanskrtska beseda yantra izhaja iz korena "yam", kar pomeni vzdrževati, zadrževati ali podpirati energijo, ki je značilna za določen element, predmet ali koncept. V svojem prvotnem pomenu se lahko yantra nanaša na vse vrste mehanskih pripomočkov, ki se uporabljajo za pomoč določeni stvari ali združenju. Yantra je lahko zato v tem smislu kakršen koli instrument, ki se uporablja v arhitekturi, astronomiji, alkimiji, kemiji… Ponazarja vzajemno delovanje energij makro in mikrokozmosa, ki se gibljejo proti središču ter iz središča navzven.

Moč geometrijskih vzorcev

Sri Yantra je konfiguracija devetih med seboj povezanih trikotnikov, obkroženih z dvema krožnicama lotosovih cvetov, ki so v celoti zaprti v okvirju, ki se imenuje "zemeljska citadela". Devet medsebojno povezanih trikotnikov, ki se nahajajo okoli binduja (osrednja točka yantre), so prikazani eden čez drugega s pomočjo petih navzdol usmerjenih trikotnikov, ki predstavljajo »Shakti« (žensko načelo) in štirih pokončnih trikotnikov, ki predstavljajo »Shivo« (moški princip). Devet medsebojno povezanih trikotnikov tvori 43 majhnih trikotnikov, od katerih vsak nosi predsedujoče božanstvo, povezano s posebnimi vidiki obstoja.

Sri Yantra je prikazano duhovno potovanje človeka od faze materialnega obstoja do končnega razsvetljenja. Duhovno potovanje je vzeto kot romanje, v katerem je vsak korak vzpon do središča - je gibanje, ki presega omejen obstoj, in vsak nivo je bližje cilju. Takšno potovanje je razporejeno po stopnjah, vsaka od teh stopenj pa ustreza enemu od krožišč, iz katerih je Sri Yantra sestavljena. Pot poteka od zunanje ploskve do binduja v sredini.

Simboli v njej so že tisočletja po celem svetu upodobljeni kot simboli lepote, harmonije, obilja in zdravja ter skladnosti. Sri Yantra je nekakšno orodje, ki daje vizijo celotnega obstoja, tako da lahko posameznik ponotranji svoje simbole za končno uresničitev svoje enotnosti s kozmosom.

Kako deluje?

Ravnotežje v umu je nujno, da lahko duša zaživi v svoji resnični naravi. Obesek Sri Yantra vam bo pomagal, da boste prepoznali vrednost miru in tišine ter veselja ob občutku spokojnosti. Z virom oziroma višjim jazom se ni mogoče resnično povezati, če se um ukvarja z nepotrebnimi stvarmi, zato bo meditacija z obeskom in ponavljanjem mantre OM omogočila, da vzpostavite notranje ravnovesje in spremenite pogled na zunanji svet. Lažje se boste zazrli okrog sebe in odkrili, kateri elementi vas vodijo stran od mirne narave vaše duše ter kdo ali kaj prekinja vašo spokojnost (vaš čas uživanja s samim seboj). Z redom in mirnim pristopom k življenju boste ustvarili harmonijo okoli fizičnega telesa in harmonijo s svojo dušo. Prav tako pa se boste lažje sprijaznili s preteklostjo in krivicami, ki so se zgodile.

Rjava barva mandale

Ko se osredotočimo na Yantra mandalo, um začne resonirati z energijo, ki je povezana z določenim božanstvom. Ker se uma uglasi oziroma naravna na te energije, se okrepi zavedanje oziroma zavest, zato se mandale smatrajo kot pot do višjega razumevanja ali razsvetljenja. Rjava barva Sri Yantre bo okrepila vez z naravo, prinesla notranji mir in izboljšala energijo.

Zanimivost

Tudi znanstveni iz različnih raziskovalnih področjih (zlasti fizike) zadnje čase kažejo veliko zanimanje za njo Sri Yantro. Njen energijski učinek je kar 70-krat močnejši od učinka piramidne konstrukcije.

AST-064